Sosyal Medya

Güncel

Unutmadık sesleri Kavakçı’ya selamdı

TBMM 25. Döneminin açılışında ilkler yaşandı. Meclis'te ilkleri yaşayanlar duygularını Yeni Şafak'a anlattı.



16 yıl önce başörtülü yemin etmek için geldiği Meclis'te adeta linç edilen Merve Kavakçı'nın kardeşi İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, başörtüsüyle yemin etti. Yemin ederken yaşadığı duyguyu şöyle anlattı: 2 Mayıs 1999'da yaşanan adı konmamış bir darbeydi. Türkiye için utanç verici bir tabloydu, tarihin kara sayfalarına gömüldü.

ABLAMI DÜŞÜNDÜM

Yemin ederken çok heyecanlıydım ve o buruk anı ablamın yaşayamadığını düşündüm. Genel Kurul'da yemin etmeye giderken 'unutmadık' sesleri duyunca bir mahcubiyet hissettim. Çünkü bu aslında benim şahsımda Merve Kavakçı'ya verilen bir selamdı.
AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam başörtüsü ile Genel Kurul'da yemin eden ilk isim oldu. Çam, “Evden çıkarken içimde buruk bir heyecan vardı.Ankara iline kadar başörtülü vekil olmadığı için ilk yemini ben ettim. Bu benim içinde gurur verici bir duygu” dedi.

 

 

Lütfiye Selva Çam

 

 

 
 



Besmele kalbimden geldi
 

 

Bennur Karaburun

 

 

 
 



Türkiye'nin sağanak yağış altında bir kişinin tuttuğu şemsiye altındaki fotoğrafıyla tanıdığı, AK Parti'den Bursa Milletvekili seçilen Bennur Karaburun önce Besmele çekti sonra yemin etti. Karaburun, “Bize öğretilen işe başlarken, arabaya binerken, yemek yerken Besmele çekmek. Kalbimden geldiği için o an Besmele çektim. Yemin ederken çok duygulandım. Ben millet adına oraya gittim. Kendimi yalnız hissetmedim çünkü benim gibi kardeşlerim için orada olduğumu düşündüm” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM